Beach Soccer 2018 bij Paal 12

Beachvoetballers hopen aan Vondellaan op die goede oude sfeer van weleer

OLDENZAAL - Dezelfde sfeer als op de Groote Markt: daarop hopen de zaalvoetballers van Jong Eagles bij de verhuizing naar het beachcourt aan de Vondellaan. Dát is namelijk de nieuwe locatie van het Beach Soccer Tournament, dat zondag 8 juli wordt gehouden.

Hoewel ze de voordelen van de ‘move’ inzien, denken ze met weemoed terug aan  de tijd die was. „Tja, met al die terrassen eromheen, dat was toch altijd een mooie sfeer. Maar we gaan er alles aan doen om die ook aan de Vondellaan te creëren”, zeggen Jesper Vis en Cas Koopman.

Gesneuvelde glazen

Het duo maaakt deel uit van de commissie die het Beach Soccer Tournament organiseert. Jarenlang werd op de Groote Markt een hoop geel zand gedropt, de boarding geplaatst en de doelen natuurlijk. Dat er op het terras glazen sneuvelden, was niet uitzonderlijk. Maar die tijd is voorgoed voorbij.

Herinrichting

Vorig jaar werd het toernooi helemaal niet gehouden, vanwege de herinrichting van het centrumplein. Nu die klus klaar is, staan de meeste horecaondernemers niet meer om deze wedstrijden te springen. Zij moeten immers stuk voor stuk tafels en stoelen inleveren en daarmee natuurlijk omzet. 

Opties

Het zette Jong Eagles aan het nadenken. „De Ganzenmarkt en het Plechelmusplein waren opties, ja”, vertellen Vis en Koopman. „Maar er komt dan wederom heel veel werk bij kijken en ook financieel heeft het gevolgen.” Grote voordeel van de accommodatie aan de Vondellaan: het zand ligt er al. Koopman: „En het is echt sportzand, A-kwaliteit dus.”

In eigen hand

De oppervlakte is bovendien zo groot dat er in theorie drie velden van te maken zijn. Of twee. „Maar voorlopig gaan we voor één centercourt”, benadrukken de twee organisatoren. „En de aankleding heeft echt onze aandacht. Hierbij zitten we ook aan tribunes te denken. Bovendien kunnen we zelf de horeca regelen. Dat doet Frans Bult, die ook in de organisatie zit. Zo zitten we ook aan een barbecue te denken, voor de deelnemers. Dat soort dingen hebben we dan in eigen hand.”

Quote

Omdat het zand er al ligt, zou het zomaar kunnen dat we de zaterdag er in de toekomst bij pakken

Jesper Vis en Cas Koopman, organisatoren

Jeugd

Nieuw is dat in de ochtenduren van zondag 8 juli (van 10.00 tot 12.00 uur) een jeugdtoernooitje wordt gehouden voor ‘onder 11-teams’ uit de regio. „We gaan er zes uitnodigen en wie weet waar het in de toekomst op uitdraait”, aldus Vis en Koopman. „Dat is ook een voordeel: omdat het zand er al ligt, zou het zomaar kunnen dat we de zaterdag er in de toekomst bij pakken. Misschien moet je wel denken aan een groot beachevenement met diverse sporten”, laten de twee jongemannen hun fantasie de vrije loop.

Hopen op impuls

Bij de senioren doen twaalf teams mee, verdeeld over twee poules. Een dj zorgt als vanouds voor een tropische maar bovenal gezellige stemming bij Paal 12. „Al met al hopen we dat de verhuizing ons evenement een flinke impuls geeft”, aldus Cas Koopman en Jesper Vis.

Media
  • TC Tubantia foto april 2018.PNG

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl